Welcome to SEKEM Scandinavia.com - SEKEM Circle

Agenda

Reis naar SEKEM

Wij zijn voornemens om in oktober/november 2017 een reis naar SEKEM te organiseren. Wij zullen uitgebreid kennis maken met alle aspecten van het werk op de SEKEM farm, de scholen, het werk met kinderen met een verstandelijke beperking, de SEKEM bedrijven en de Heliopolis Universiteit. Daarnaast maken we uitstapjes naar het Egyptische museum, de piramiden en de Madrassa Sultan Ahmed. Wellicht bezoeken we de nieuwe ontginning in Minya.

 

Sijthoff Cultuur

Op vrijdagavond 28 oktober vertellen Maaitie Vis en Hendrik Jan Bakker over SEKEM bij Sijthoff Cultuur.
www.sijthoff-leiden.nl/agenda/lezing-sekem-het-wonder-in-de-woestijn/
 

Activiteiten van Anderen

MONZADO

Van 14 tot en met 16 oktober wordt het internationale Monsanto Tribunaal gehouden in het Institute of Social Studies (ISS), Den Haag. Het tribunaal is een civil society intiatief dat wereldwijd de aandacht richt op de ondermijnende invloed van geindustrialiseerde landbouw met gevolgen voor milieu, boeren en consumenten, verstoorde eigendomsverhoudingen en het klimaat. Jongeren stellen hierover existentiële vragen: Van Wie Is de Aarde? en Van Wie Is het Leven? Zij geven met veel moed hun inzichten vorm in theater en beweging.
 
Help de productie ‘MONZADO’ door theatergroep ZAAI mogelijk te maken. Stort nu je bijdrage op NL20 TRIO 0212 3449 00 tnv STF Mens en Maatschappij (stichting met ANBI status) onder vermelding van ZAAI. Voor meer informatie zie de attachment. Stuur dit bericht door aan vrienden en kennissen!!
 
Op de laatste dag van het tribunaal, op zondag 16 oktober om 19.30 uur vindt de slotvoorstelling plaats in De Zalen, Riouwstraat 1, Den Haag. Informatie over reservering volgt.
 
Voorafgaand aan de voorstelling vindt een open bijeenkomst van de Werkgroep Aardig Beheer plaats, 15.30 – 17.30, in De Zalen, met voor wie het wil een maaltijd verzorgd door de Meisjes van Spijs.
 
Registratie voor het Monsanto Tribunaal in het ISS, Kortenaerkade, en de People’s Assembly in het gloednieuwe Bazaar of New Ideas is nu open via http://en.monsantotribunal.org/registration-mt
 
De Bazaar of New Ideas is te vinden naast The Student Hotel The Hague, Hoefkade 9, Den Haag http://www.bazaarofideas.com/
 
Gerelateerde activiteiten in Den Haag:
 
Vrijdag 7 oktober, organiseert de Iona Stichting van 13.30-17.30, Bankhal-Nutshuis, Riviervismakt 5, een dialoog ‘RESPECT VOOR WAT WIJ ETEN’. Informatie iona@iona.nl
 
Just Peace Festival, 21 – 25 september www.justpeacethehague.com/nl/. De Werkgroep Aardig Beheer overweegt volgend jaar aan dit festival deel te nemen.
 
Maak nu een bedrag over voor de theatergroep ZAAI!!!
 
Namens de werkgroep,
 
Michiel Damen, Anselma Remmers, Hans van Willenswaard
 
 
Waldorf Onderwijs intercultureel geïnspireerd
 
Op zaterdag 22 oktober houden Miriam Haenen en Hendrik Jan Bakker een studie- en ervaringsdag over intercultureel onderwijs voor vrijeschoolleerkrachten.

www.facebook.com/waldorfintercultural/